teisipäev, 20. veebruar 2018

Üks retsept, mis kõikse aeg kuhugi ära kaob...

Õunamoosi-vahukoorekook

1 ports (see on selline vähemat sorti kook ja kui suudad rullida taigna ümmarguseks, siis lausa ümmargune kook)
5 dl jahu
1 tl soola
250 g võid - sulatada
200 g hapukoort
Segada koostisained kokku ja jagada kolmeks osaks. Igast osast küpsetada plaat (umbes 5-6 minutit ahjusolemise aega).

400 g vahukoort – vahustada suhkruga ja teha nii magus kui isu on
1 purk õunamoosi (u 300g)

Kokku pannes on kook 7 kihiline
Kõige all terve küpsetatud taignaplaat, siis sellel õunamoos (hapum on parem), moosile vahukoor, siis järgmine plaat purustada puruks ja panna vahukoorele, siis edasi uuesti moos ja vahukoor ja kõige peale viimane purustatud taignaplaadi puru.
Ehk siis kihiti :
 Plaat
Moos
Vahukoor
Purukiht
Moos
Vahukoor
Puru
Hea oleks kui ta saab natsa seista (näiteks üle öö…)
Head isu!



Killukesi elust enesest:
Eesti sünnipäeva puhul oli isegi suhkur õpetajate kohviruumis siniseks värvunud (laste küpsisetortide tegemisest järgi jäänud sinine suhkur leidis kasutust). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar