Hetked suvest:
ritsikad ja imelised päikesemängud, viljapõldude lõhn
kollaseks kuivanud vikipõld roheliste servadega
päikeselaigud ja pilved, pastelsed päikeseloojangud
sumisevad kärbsed ja tule peale tuppa pürgivad ööliblikad
kukeseened ja kopsakust koguvad mustikad
pika ootamise järele saabunud suvi ja soojaks köetud merevesi
suvest segane Spike oma jooksulustiga
aeg-ajalt võileivaks muutuv pea
Mustikakook
Põhi:
100 g toasooja võid
1/2 dl suhkrut
2 dl jahu
Täidis:
3 dl mustikaid
3 spl suhkrut
1 spl kartulitärklist
200 g hapukoort
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
Tee nii:
1. Eelsoojenda ahi 190 kraadi juures.
2. Sega omavahel toasoe või, suhkur ja jahu. Suru segu 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.
3. Seejärel sega omavahel mustikad, suhkur ja kartulitärklis. Vala segu ettevaatlikult põhjale.
4. Lisa hapukoorele muna ja vanillisuhkur ning kalla segu täidise peale. Küpseta 190 kraadi juures umbes 30 minutit.
5. Jahuta pirukat enne serveerimist. Paku kõrvale kas jäätist või vanillikastet.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar